House L | Pott Architects

• November 30, 2008

house l 5 House L | Pott Architects

house l 7 House L | Pott Architects

A ‘house L‘ situated in Glienicke Germany, designed by Pott Architects. A house was designed to harmonize with its natural surroundings.

By its setting, the house is sited across the slope, cutting across a fold in the slope. One side is stuck to the ground , another side fully opens out southwards and inviting the nature into the interior space. The shape of the building follows from the topography of the land, the slope being integrated into the design by means of a continuous exterior wall along the rear of the house, and banking to both sides. The green roof uses to collect the rainwater and allows it to seep away freely in the surrounding soil. This is a true environmentally friendly house that always in dialogue with nature.

+ architect’s statement, Pott Architects

The objective was a house designed sensitively enough to harmonize with its natural surroundings, leaving intact the mature trees and the whole forest-like atmosphere of the setting. The building was to feel wide open to the changing natural seasons and the sunlight, drawing them close to the family’s everyday home life.

+ Project credits / data

Architects: Pott Architects
Project: House L. Individual House for a four person family
Location: Berlin, Glienicke Germany
Project size: 350 m2 GROSS
Images: © Pott Architects

Tags: , , , , , ,

Category: Architecture, House, Interior, Selected

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.