LG European Design Centre | Jump Studios

• April 2, 2009

lg european design centre 8 LG European Design Centre | Jump Studios
lg european design centre LG European Design Centre | Jump Studios

London-based architecture and design practice, Jump Studios has recently completed the designs for a new European Design HQ for LG, a leader in consumer electronics and mobile communications.


Relocating from Milan, Italy to Covent Garden, London, the European Design Studio of LG is one of the most important design centres for the electronic goods company and houses a team of 20 dedicated industrial and interface designers, drawn from around Europe. They will design products for LG’s entire range of consumer goods including; mobile handsets and devices, flat-screen TV’s and audio systems, white-goods and other home electronics.

Our new European Design Centre has been established to provide our design team with the optimum creative environment, which includes extensive libraries and leading technologies to aid in the design process. There are significant cultural and technical differences between Europe and other markets. As a result, for LG to grow its market presence in Europe it must invest in and be sensitive to the consumer’s requirements, while responding to technical and cultural differences.
Mr James Kim, president and CEO of LG Electronics Europe.

plan LG European Design Centre | Jump Studios

Floor Plan courtesy Jump Studios

+ About the designers

Jump Studios is a London-based architecture and design practice. Established in 2001 by Shaun Fernandes and Simon Jordan, Jump has completed several award-winning projects to date for a diverse range of high-profile clients including Nike, Innocent Smoothies, Red Bull, Adidas, Wieden + Kennedy and Honda. Jump Studios is currently working on projects for Bloomberg, Langland and Adidas.

+ Project credits

Architect: Jump Studios (Shaun Fernandes, Simon Jordan, Go Sugimoto)
Project: LG European Design Centre
Location: London, UK
Total floor area: 600 sq m on the 5th floor of existing building
No. of floors: 1
Total staff size: 23 employees relocating from Milan
Total cost : 1 million pounds
Client: LG Electronics
General contractor: The Interiors Group
Furniture dealer: twentytwentyone and viaduct
Photographer: Gareth Gardner

+ Construction materials

Flooring
main areas: engineered dark american walnut flooring
meeting room: poured resin floor anthracite finish
Ceiling: relayout existing finish
Partitions: bespoke freestanding system with 100 x 100 box sections, internal panels of magentic thermopal finish
Feature wall: the feature showcase wall is constructured out of LG HI-MACS with inset lightboxes
Bespoke joinery: mostly lacquered MDF
Furniture: various items via twentytwentyone and viaduct

Tags: , , ,

Category: Interior

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. [...] London-based architecture and design practice, Jump Studios has recently completed the designs for a new European Design HQ for LG , a leader in consumer electronics and mobile communications. See the rest here: LG European Design Centre | Jump Studios [...]