Residance O | Andrea Tognon Architecture

• January 7, 2010

Residance O Andrea Tognon plusMOOD 2 595x412 Residance O | Andrea Tognon Architecture

Residance O, image courtesy of Andrea Tognon Architecture

Residance O Andrea Tognon plusMOOD 11 595x443 Residance O | Andrea Tognon Architecture

Residance O, image courtesy of Andrea Tognon Architecture

Residance O is the refurbishment project designed by Italy-based Andrea Tognon Architecture, the new square floor plane was completed by filling the missing corner to the old L shape plan, it looks clean.

+ Project description courtesy of Andrea Tognon Architecture

The building we were call to refurbish was built in the 70′s as imitation of vernacular architecture of the Veneto countryside area. Was looking pretty fake. The floor plan was a square were a corner was missing (so was an L shape). The roof was a concrete slab juting out in a very inelegant and bad proportionated way. So we decide to add the corner that was missing to complete the square floor plane. Because the total redefinition of the insulation parameter we reshape the profile of the building cutting the old roof edge and redesign the junction between roof and perimetrical walls. The entire interior layout was redesign, all the walls and roof insulated, the eating system switched to solar energy.

Residance O Andrea Tognon plusMOOD GROUND FLOOR 595x517 Residance O | Andrea Tognon Architecture

Residance O - Ground floor plan, drawing courtesy of Andrea Tognon Architecture

Residance O Andrea Tognon plusMOOD FIRST FLOOR 595x517 Residance O | Andrea Tognon Architecture

Residance O - 1st floor plan, drawing courtesy of Andrea Tognon Architecture

+ Project credits / data

Architect: Andrea Tognon Architecture
Project: Residance O
Location: Teolo, Italy

+ All images and drawings courtesy of Andrea Tognon Architecture

Tags: , , , ,

Category: Architecture, House

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. [...] Então decidimos adicionar o canto que estava faltando para completar o piso quadrado plano. Por causa da total redefinição do parâmetro de isolamento térmico, nós reformamos o perfil da construção retirando o beiral do antigo telhado e redesenhando a junção entre o telhado e as paredes perimétricas. Todo o layout foi recriado, todas as paredes e o telhado isolados, o sistema de alimentação funcionando com energia solar………Mais [...]