Project 08CCB | Spaceworkers

• February 28, 2010

Project 08CCB, is a private house designed by Portuguese architectural studio Spaceworkers, it was designed to integrate into the slopping site.

+ Project description courtesy of spaceworkers

A simple idea …

A “Shelter” which demonstrates the simplicity of the act of building, looking for an idea of ancestral family life, without wasting domestic duties that lead to the dispersal of several unnecessary compartments.

A relaxed way of living … punctuated by different fragments of landscape explore every moment of the house. A space that is not intended to be the whole story, but the starting point for a interactive narrative between man and the landscape.

A home … to inhabit the landscape …

08CCB Spaceworkers plusMOOD West View From street 595x854 Project 08CCB | Spaceworkers

Project 08CCB, rendering courtesy of Spaceworkers

08CCB Spaceworkers plusMOOD South View Entrance 595x285 Project 08CCB | Spaceworkers

Project 08CCB, rendering courtesy of Spaceworkers

08CCB Spaceworkers plusMOOD Elevation E2 595x245 Project 08CCB | Spaceworkers

Project 08CCB - Elevation, drawing courtesy of Spaceworkers

+ Project credits / data

Project Code: 08CCB
Project year: 2008 | Ongoing
Area: 290 m2
Budget: €130 000.00
Address: Carquejal De Baixo – Felgueiras – Portugal
Client: Marcio Daniel e Carla Sofia
Author: spaceworkers®
Team:
Arquitectos Coordenadores | Principal Architects
Henrique Marques – Arq.to
Rui Dinis – Arq.to
Arquitectos Colaboradores | Architects
José Carlos – Arq.to
Vasco Giesta – Arq.to
Daniel Neto – Arq.to
Sérgio Rocha – Arq.to
Rui Rodrigues – Arq.to
Engenearing : AP – Engenharia, Lda
Landscape: Joana Neto – Designer Paisagista

+ All images and drawings courtesy of Spaceworkers

Tags: ,

Category: Architecture, House

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.