Mariehøj Culturcenter | WE Architecture

• June 16, 2010

WE Architecture, in collaboration with Sophus Søbye Arkitekter, MASU Planning, Øllgaard Consulting Engineer, Spangenberg & Madsen Consulting Engineer and Hausenberg have won the first prize to design the Mariehøj Culturcenter in Holte, Denmark.

1 WEarchitecture mariehoj 595x405 Mariehøj Culturcenter | WE Architecture

Mariehøj Culturcenter, rendering courtesy WE Architecture

+ Project description courtesy WE Architecture
4 WEarchitecture mariehoj 595x405 Mariehøj Culturcenter | WE Architecture

Mariehøj Culturcenter - Site diagram, drawing courtesy WE Architecture

The future “Mariehøj culturcenter” draw a clear profile in the landscape. With a new foyer, the culture center will get; a new face that invites in, all people in Ruderdahl’s municipality and a heart that can bring together and highlight the many users and activities in the house.

The culture center merges together with the green landscape: it bridges the gap between the arrival area, the cultural plaza and beautiful backyard of Mariehøj, it opens up towards the surroundings and incorporates the green qualities to the activities in the house.

The house is on the same time a cultural activity center and a well-functioning working place. Through reorganization and rebuilding; better spaces for individual activities is created and a more appropriate positions of the various functions. At the same time more cross field and meeting points are created. It brings together the multiple activities in the house and creates a space where new meetings and activities across interest and age may arise.

5 WEarchitecture mariehoj 595x83 Mariehøj Culturcenter | WE Architecture

Mariehøj Culturcenter - Massing diagram, drawing courtesy WE Architecture

6 WEarchitecture mariehoj 595x405 Mariehøj Culturcenter | WE Architecture

Mariehøj Culturcenter - Spatial diagram, drawing courtesy WE Architecture

+ Project credits / data

Name: Mariehøj culturcenter
Assignment: Invited competition
Type: Culturecenter
Size: 8000 m2 restoration, 800m2 new building
Place: Holte, Denmark
Year: 2010
Status: 1. prize, in progress.

Clients: Rudersdahl municipality
Design: WE Architecture
Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Hermanus Neikamp, Lawrence Mahadoo, Lena Reeh Rasmussen, Jenny Selldén, Zsofia Horvath, Nora Fossum, Søren Thiesen, Luis Gill
Collaborators: Sophus Søbye Arkitekter, MASU Planning, Øllgaard Consulting Engineer, Spangenberg & Madsen Consulting Engineer, Hausenberg

+ All images and drawings courtesy of WE Architecture

Tags: , , , ,

Category: Architecture, Culture

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.