Mission Bay Block 27 Parking Structure | WRNS Studio

• October 31, 2010

In San Francisco, WRNS Studio has recently completed a dramatic multi-story parking structure in the heart of the city’s Mission Bay redevelopment zone. This new seven story elevated parking structure serves adjacent laboratories and offices with 1,420 spaces.

Mission Bay Parking WRNS Studio plusMOOD 4 595x257 Mission Bay Block 27 Parking Structure | WRNS Studio

Mission Bay Block 27 Parking Structure, image courtesy WRNS Studio

Mission Bay Parking WRNS Studio plusMOOD 8 595x460 Mission Bay Block 27 Parking Structure | WRNS Studio

Mission Bay Block 27 Parking Structure, image courtesy WRNS Studio

The north and east façades, which border a public plaza, are clad in perforated aluminum panels whose pixelation evokes California’s redwood forests and nearby foliage. Subtle folds in the panels further disrupt the monolithic surface and engage the pedestrian scale of the plaza below.

Mission Bay Parking WRNS Studio plusMOOD 5 595x511 Mission Bay Block 27 Parking Structure | WRNS Studio

Mission Bay Block 27 Parking Structure, image courtesy WRNS Studio

The south façade, adjacent to a heavily trafficked street, incorporates a steeply canted plaster wall that dramatically registers sunlight and shadow over the course of the day. A recessed ground level along the south and east elevations provides a covered walkway for pedestrians, and lightens the building’s mass by lending the façades the appearance of hovering above the ground.

Mission Bay Parking WRNS Studio plusMOOD 2 Mission Bay Block 27 Parking Structure | WRNS Studio

Mission Bay Block 27 Parking Structure, image courtesy WRNS Studio

The primary pedestrian access point is located at the building’s northeast corner, where an upper-level, multi-story platform provides views of the surrounding parks. This volume employs the same formal language as the plaster façade to the south, contrasting with the light aluminum panels that surround it and creating a distinctive presence when viewed from the public areas below.

+ Project credits / data

Project: Mission Bay Block 27 Parking Structure
Location: San Francisco, California, USA
Architect: WRNS Studio

+ All images courtesy WRNS Studio

Tags: , , , , , ,

Category: Architecture, Transportation

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.