Mint House | epitaph

• November 17, 2010

Japanese design studio epitaph has designed the mint private house located in Japan.

+ Project description courtesy epitaph

This project is a reform of the house of 35 years old. This house is an one-storied house. The structure is a light gauge steel.

The owner hoped to us for removing the partition wall that became unnecessary by the change in the family structure, and making one big room.

mint epitaph plusMOOD 02 595x398 Mint House | epitaph

Mint House, image courtesy epitaph

We secured a bigger space by exposing the truss of the ceiling with the removal of the partition wall.

The finish material of the space that became one was changed according to the layout of old times. However, neither the structure nor the window have been changed.

mint epitaph plusMOOD 08 595x595 Mint House | epitaph

Mint House, image courtesy epitaph

Because we tried to tie the past of the owner and a new space.

Sunlight from the window and the light of the lighting obscure the boundary. It help the connection of time and the connection of the space.

mint epitaph plusMOOD 12 595x398 Mint House | epitaph

Mint House, image courtesy epitaph

Toilet and lavatory and bathroom and hall are walled.

All other spaces are connecting but the bedroom can be partitioned with the sliding door.

mint epitaph plusMOOD plan before 595x397 Mint House | epitaph

Mint House - Layout plan (before), image courtesy epitaph

mint epitaph plusMOOD plan after 595x397 Mint House | epitaph

Mint House - Layout plan (after), image courtesy epitaph

+ Project credits / data

Project: Mint
Architect:: epitaph | naoki horiike and norihisa asanuma | http://www.eptp.jp/
Program: Residential | House
Area: 77sqm
Location: Morioka-shi, Iwate-ken, Japan
Photos: Horiike

+ All images and drawings courtesy epitaph

Tags: ,

Category: House, Interior

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.