Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

• January 12, 2011

Paris-based architectural firm Pascal Grasso Architectures have completed a duplex apartment in Paris, France.

+ Project description by Pascal Grasso

The project data are promising and simple: a private client, an apartment in the center of Paris, duplex, an area about 280 m², a large terrace.

The challenge is to connect the apartment with the terrace. A large volume, opened directly on the terrace, is created. It will become the main space of the floor, the reception room. The bedrooms are rearranged on the first level.

Apartment Pascal Grasso plusMOOD 1 595x377 Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

Image courtesy Pascal Grasso Architectures | Photo by Nicolas Dorval-Bory

Apartment Pascal Grasso plusMOOD 4 595x397 Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

Image courtesy Pascal Grasso Architectures | Photo by Nicolas Dorval-Bory

Device, consisting in visual accumulation of volumes, creates rhythm in the new space. They invade the floor, walls and ceiling. The ceiling is the strong element structuring the room.

Apartment Pascal Grasso plusMOOD 2 595x770 Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

Image courtesy Pascal Grasso Architectures | Photo by Nicolas Dorval-Bory

Apartment Pascal Grasso plusMOOD 3 595x423 Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

Image courtesy Pascal Grasso Architectures | Photo by Nicolas Dorval-Bory

Composed of suspended plaster boxes, it makes the space more dynamic. It integrates and hides functional and technical components such as air conditioning, lightning, sound, ventilation. These elements gradually invest the place turning into storages, kitchen appliances, balustrade for stairs, bar, coffee table, etc…

The lightning system, hidden behind the volumes, provides diffused, indirect and scalable light.

Apartment Pascal Grasso plusMOOD 5 595x633 Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

Image courtesy Pascal Grasso Architectures | Photo by Nicolas Dorval-Bory

Apartment Pascal Grasso plusMOOD 6 595x339 Duplex Apartment in Paris | Pascal Grasso Architectures

Render courtesy Pascal Grasso Architectures

The bedrooms are designed with the same process: clarity of the space and functional “furniture-objects”. A large furniture includes common functions such as bathroom, bed, desk, closet, etc… The set is made of grey painted MDF. Colours and shapes customize the rooms.

+ Project credits / data

Program: Designing an apartment
Location: Paris, France
Architect: Pascal Grasso Architectures | http://www.pascalgrasso.com/
Completion: 2011
Photographer: Nicolas Dorval-Bory
Assistants: Damien Descamps – Juliano Bottari
General Contractor: Bane-Déco
Carpenter: Art et confort

Tags: , , , , ,

Category: Furniture, Interior

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. [...] This modern apartment designed by the architectural firm Pascal Grasso Architectures in Paris, France. The challenge is to connect the apartments with terrace. A large volume, opened directly on the terrace, made. This will be the main hall floor, the living room. The bedroom is set back on the first level. Device, which consists in the accumulation of visual volume, create a new rhythm in space. They attacked the floors, walls and ceilings. The ceiling is a strong element of the arrangement of the room. Consisting of suspended plaster box, it makes the space more dynamic. It integrates and hide the functional and technical components such as air conditioning, lightning, sound, ventilation. These elements are investing gradually turned into a storage area, kitchen, railing for stairs, bars, coffee table, etc. Lightning system, hidden behind the volume, providing a spread, indirect light and scalable. The bedroom is designed with the same process: clarity of space and functional “furniture-object”. A large furniture including common functions such as bathrooms, beds, tables, cabinets, etc. sets are made of MDF painted gray. Room to adjust the color and shape.(via) [...]

  2. [...] más información consulta en plusmood * ubicación aproximada, puede indicar ciudad/país y no necesariamente la [...]

  3. [...] The challenge is to connect the apartment with the terrace. A large volume, opened directly on the terrace, is created. It will become the main space of the floor, the reception room. The bedrooms are rearranged on the first level.via [...]