Entrance of Netherlands Broadcasting Music Centre | COEN!

• January 14, 2011

Dutch studio COEN! has completed the Entrance of Netherlands Broadcasting Music Centre in Hilversum, the Netherlands.

The overall concept of the large, open-plan space aims to translate the identity of the organization: we wanted to translate the music into colour, patterns and a clear lay-out.

Coen van Ham

The monumental entrance hall of the Netherlands Broadcasting Music Centre, originally designed by architect Elling and afterwards restyled by ‘Architects Cie’ is metamorfosed into a fresh and spacious whole. The new reception and waiting room have been transformed into two large kiosks. All in harmony with the existing building but definitely bearing the Coen van Ham signature. The brightly coloured new furniture give the library and large entrance hall a sparkling, musical red blaze.

COEN muziekcentrum 1 595x446 Entrance of Netherlands Broadcasting Music Centre | COEN!

Image courtesy COEN!

COEN muziekcentrum 6 595x446 Entrance of Netherlands Broadcasting Music Centre | COEN!

Image courtesy COEN!

+ About COEN!

Coen van Ham (1971) is a Dutch conceptual designer, architectural designer and source of creative inspiration. He studied at the renowned Design Academy in Eindhoven.

COEN! is one of the leading agencies in the Netherlands on account of its innovative concepts, stunning designs and inspiring workshops. His style is colourful, graphic, sober and communicating.

COEN! shapes and guards over identity. Designs for your works of art, corporate identity, product and interior are all based in a powerful and unique concept. Designs by Coen van Ham have been included in several design and art collections. His work was shown in a diverse range of exhibitions worldwide. Coen’s work has been featured in numerous magazines and books.

+ Project credits / data

Project: Entrance, library and media café of the Netherlands Broadcasting Music Centre
Client: Netherlands Broadcasting Music Centre, Hilversum, the Netherlands.
Interior architect: COEN! design agency, Coen van Ham, Eindhoven | http://www.coen.info/
Interior builder: Interieur Apeldoorn, Apeldoorn
Furniture: Tables and desks designed by COEN!, chairs by Allermuir, lamps designed by Bert Jan Pot for Moooi
Floor: +/- 800 m2
Start design: 2008
Start building: 2008
Delivery: 2010
Photo: COEN!, Roy van de Meulengraaf

+ All images courtesy COEN!

Tags: , ,

Category: Architecture, Culture

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.