+House | WE Architecture

• January 12, 2011

Denmark-based studio WE Architecture has designed the +House located in Puerto Cayo, Ecuador. The house is composed of two linear volumes intersecting each others, one of the volumes is placed perpendicular on the coast line, following the terrain down the slope and the other is places along the same high of the hill crossing the other box in the middle.

001 Plushouse WE ARCHITECTURE plusMOOD 595x337 +House | WE Architecture

+House, render courtesy WE Architecture

002 Plushouse WE ARCHITECTURE plusMOOD 595x271 +House | WE Architecture

+House, render courtesy WE Architecture

+ Architect’s statement by WE Architecture

The +House is developed as one big terrace overlooking the breathtaking beach of manta. The house is formed at a plus or a cross, where one of the boxes is placed perpendicular on the coast line, following the terrain down the slope and the other is places along the same high of the hill crossing the other box in the middle.

013 Plushouse WE ARCHITECTURE plusMOOD 595x420 +House | WE Architecture

+House - Site plan, drawing courtesy WE Architecture

010 Plushouse WE ARCHITECTURE plusMOOD 595x178 +House | WE Architecture

+House - Floor plan, drawing courtesy WE Architecture

The open/public programs such as living room, dining and entrance is placed in the box following the slope down. In this grand open space you have the overview of the hole house, giving you feeling of living on a hill side, where the spaces is slowly stepping down the slope toward the beach.

The other box, following the same high level serve as one big terrace. Here is placed the more private functions as bedrooms and bathrooms.

008 Plushouse WE ARCHITECTURE plusMOOD 595x842 +House | WE Architecture

+House, render courtesy WE Architecture

The functions are placed as closed wooden boxes on the terrace, overlooking the beach. In close connection to the sloping box and the dining area inside, is placed a pool on one hand side, overlooking the beautiful beach and to the other side, an outdoor kitchen and dining area.

+ Project credits / data

Project: +House
Assignment: Invited competition
Type: Summer Housing Project
Size: 300 m2
Place: Puerto Cayo, Ecuador
Year: 2010
Status: Idea

Architect: WE architecture | http://www.we-a.dk/
Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Hermanus Neikamp, Nora Fossum, Søren Thiesen, Cassandra Nakashima, Katarzyna Nycz, Jorge Cortes De Castro, Lena Rasmussen
Clients: Puerto Cayo, Orascom Development

+ About WE Architecture

WE Architecture, founded in 2008, is a young innovating architecture office, based in Copenhagen, Denmark. Our capability spans from architecture, urban strategies, tangible design and utopian ideas.

WE believes that the best result emerge through teamwork and transdisciplinary networks. That is why WE Architecture work across continents as well as across professional borders to enter complex conditions with the best insight and precision.

We create proposals that merge through creative translation of all the information we all get from contexts, conditions and programs.

WE Architecture strive to push innovative architecture forward to improve the condition of the world. No less.

+ All images and drawings courtesy of WE Architecture

Tags: , , , ,

Category: Architecture, House

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. [...] Os ambientes para as funções diárias, foram colocados em caixas fechadas de madeira, formando um confortável terraço, com vista para a praia. Em estreita ligação com a caixa inclinada e dentro da área de jantar, é colocada uma piscina, com vista de um lado para a praia e uma cozinha e a sala de jantar ao outro lado Mais [...]