Light Box | WE architecture

• April 7, 2011

Light Box by WE architecture, is the 3rd prize proposal for an extension of the existing high school of Falkonergården. The building is a Danish international style complex worthy of preservation. As a result of increasing popularity and the addition of an athletic department, Falkonergården is in high lack of improved gym facilities and a larger assembly hall.

Light Box WE architecture plusMOOD 2 600x375 Light Box | WE architecture

Light Box, image courtesy WE architecture

Light Box WE architecture plusMOOD 7 600x450 Light Box | WE architecture

Light Box, image courtesy WE architecture

One of the most characteristic values of the school is a highly popular pergola which runs along the façade of the existing northern building. Because adding a new hall to the school would reduce the size of the courtyard, architect strived to give additional outdoor space with our building. The Light Box building is pushed half-way down into the ground in order for the roof to blend in as an extension of the existing pergola. This provides a spacious elevated terrace with increased exposure to the sun.

Light Box WE architecture plusMOOD 1 600x280 Light Box | WE architecture

Light Box, render courtesy WE architecture

Light Box WE architecture plusMOOD sec dia 600x409 Light Box | WE architecture

Light Box - Sectional diagram, drawing courtesy WE architecture

In order to adjust to the different height requirements of the different sports fields and to ensure appropriate lighting in the hall, WE architecture created an ivy covered light box which is penetrates through the roof. The ceiling of the Light Box can be regulated in different ways in order to accommodate the various uses of the hall.

Light Box WE architecture plusMOOD site plan 600x424 Light Box | WE architecture

Light Box - Site plan, drawing courtesy WE architecture

Light Box WE architecture plusMOOD flr plan 600x327 Light Box | WE architecture

Light Box - Floor plan, drawing courtesy WE architecture

+ Project credits / data

Project: Light Box
Location: Frediriksberg, Denmark
Architect: WE architecture | http://www.we-a.dk/
Typology: Education

+ All images and drawings courtesy WE architecture
+ Recommended extension of school projects featured on +MOOD
multifunctional hall L3P plusMOOD 16 595x396 Light Box | WE architecture

Extension of Eichi Centre Niederglatt Multifunctional Double Sports Halls | L3P Architekten

Aarhus Gymnastics CF M%C3%B8ller plusMOOD 6 595x447 Light Box | WE architecture

Aarhus Gymnastics and Motor Skills Hall | C. F. Møller Architects

Tags: , , , , ,

Category: Architecture, Education, Sport

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.