N House | TOFU

• April 29, 2011

Japanese architect TOFU has created the N House located in villa subdivision areas in Otsu, Shiga, Japan. There are rich natural environments with Lake Biwa in the southeast and Mount Hira in the northwest, so in the first stage, TOFU have decided to use cedar panels as exterior materials. The exterior wall is colored with three colors and attached gradation patterns, therefore the abstract wood texture comes and gives us a massive impression.

At Forest side, TOFU have arranged a semi-outdoor terrace inside, so that there could have an coherent exterior space. Also in the living room, TOFU observed the sky and forests around it and TOFU have made graceful sunlights come in various directions through the windows.

N House TOFU plusMOOD 03 600x880 N House | TOFU

N House, image courtesy TOFU | Photo by Yohei Sasakura

N House TOFU plusMOOD 05 600x729 N House | TOFU

N House, image courtesy TOFU | Photo by Yohei Sasakura

N House TOFU plusMOOD 11 600x409 N House | TOFU

N House, image courtesy TOFU | Photo by Yohei Sasakura

N House TOFU plusMOOD 13 600x879 N House | TOFU

N House, image courtesy TOFU | Photo by Yohei Sasakura

N House TOFU plusMOOD 1 2F plan 600x424 N House | TOFU

N House - Floor plans, drawing courtesy TOFU

N House TOFU plusMOOD section 600x424 N House | TOFU

N House - Section, drawing courtesy TOFU

+ Project credits / data

Project: N House
Architects: TOFUhttp://www.tofu-ao.com/
Location: Otsu, Shiga, Japan
Project Architect: Fumiya Ogawa+Tomonobu Higashino
Site Area: 240.01 sqm
Project Area: 107.23 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Yohei Sasakura

+ All images and drawings courtesy TOFU | Photo by Yohei Sasakura

Tags: , ,

Category: Architecture, Selected

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.