IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

• July 6, 2011

Designed by Paul Kaloustian Architect, the IN/OUT showroom is located on a first floor of an office building in Beirut and houses the Polyform furniture brand as well as theVarena kitchens.

in out PAUL KALOUSTIAN pM 1 600x400 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

in out PAUL KALOUSTIAN pM 2 600x900 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

in out PAUL KALOUSTIAN pM 3 600x400 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

in out PAUL KALOUSTIAN pM 4 600x400 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

The entry is conceived as a exterior ramp that leads directly into the showroom thus disconnecting it from the building.

in out PAUL KALOUSTIAN pM 5 600x400 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

The central element of the showroom is the lighting. We focused our design on creating a lighting feature that could allow a maximum flexibility in furniture arrangement in the 900m2 space.

in out PAUL KALOUSTIAN pM 6 600x400 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

The use of polycarbonate sheets covering the T5 linear fluorescent tubes generates an illuminated and blurred  horizontal surface rather than a decorative item.

By using a highly transparent facade, we exposed the showroom to the immediate context, the roads and the passing cars, and created the feeling of urbanity with the exposed furniture.

in out PAUL KALOUSTIAN pM 7 600x900 IN / OUT showroom | Paul Kaloustian Architect

IN / OUT showroom, image courtesy Paul Kaloustian Architect

+ Project credits / data

Project: IN / OUT showroom
Architect: PAUL KALOUSTIAN ARCHITECT | http://www.paulkaloustian.com
Location: SIN EL FIL – BEIRUT, LEBANON
Built-up Area: 900 m2
Design Phase: BUILT

Tags: , , , , ,

Category: Interior

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.