08EMP \ Spaceworkers

• August 17, 2011

spaceworkers® designed the 08EMP stadium in Mouriz, Paredes.

Countering a trend of the current stadium, enclosing its green area inside, was what motivated us in finding this solution. The idea of “giving back” an acre of green space to the town was the main motto for this project. A solid block, which levitates into the landscape. A building which you can see and lets those who pass by see it, too. An open space to the city where football is the main entertaining agent.

The solution found refers to a volume that stands in front of the entrance plaza inviting passersby in. On the inside, there’s a pitch which takes the leading role, an element that generates emotions.

08EMP spaceworkers 1 600x175 08EMP \ Spaceworkers

08EMP, render courtesy Spaceworkers

08EMP spaceworkers 2 600x241 08EMP \ Spaceworkers

08EMP, render courtesy Spaceworkers

08EMP spaceworkers 3 600x259 08EMP \ Spaceworkers

08EMP, render courtesy Spaceworkers

08EMP spaceworkers Section 1 600x188 08EMP \ Spaceworkers

08EMP - Section, drawing courtesy Spaceworkers

+ Project credits / data

Code: 08EMP
Project: PUBLIC BUILDING | Stadium
Year: 2008
Size: 6000m2
Address: Mouriz | Paredes
Client: Câmara Municipal de Paredes
Author: spaceworkers® | http://www.spaceworkers.pt/

principal architects: henrique marques, rui dinis
architects: rui rodrigues, sérgio rocha, vasco giesta, daniel neto, josé oliveira
Finance director: carla duarte – cfo
Engineer: portico engenharias, Lda

+ All images and drawings courtesy Spaceworkers

Tags: , ,

Category: Architecture, Sport

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.