Broadway House \ Marcus O’Reilly Architects

• November 10, 2011

This pavilion at the rear of the large Edwardian house faces directly west, a striking colourful screen was devised to filter the heat load, views to neighbouring properties, provide privacy and to animate interior spaces with a lovely warm afternoon glow through the coloured glass louvres.

Broadway Marcus O Reilly Architects 8 600x349 Broadway House \ Marcus OReilly Architects

Broadway House, image courtesy Marcus O'Reilly Architects

Broadway Marcus O Reilly Architects 7 600x349 Broadway House \ Marcus OReilly Architects

Broadway House, image courtesy Marcus O'Reilly Architects

The copper clad building was designed to graft onto the existing red brick structure in a complementary yet contemporary way.

A linear 35 metersuspended light fixture spans from the entry hall of the existing house through the new kitchen to the rear garden in order to dramatically link the interiors of old and new.

Broadway Marcus O Reilly Architects 5 600x349 Broadway House \ Marcus OReilly Architects

Broadway House, image courtesy Marcus O'Reilly Architects

The new kitchen was floated in the middle of the ground floor space in order to create separate living and dining zones while still maintaining an open spatial flow.

Broadway Marcus O Reilly Architects Floor Plans 600x604 Broadway House \ Marcus OReilly Architects

Broadway House - Floor plans, drawing courtesy Marcus O'Reilly Architects

+ PROJECT CREDITS / DATA

Architect: Marcus O’Reilly Architects | http://www.marcusoreilly.com/
Location: Elwood, Victoria, Australia
Type: House

+ ALL IMAGES AND DRAWING COURTESY Marcus O’Reilly Architects

Tags: , ,

Category: Architecture

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.