ORL Clinic \ Mal-Vi Architects

• November 21, 2011

Given the fact that the client was a newly arrived surgeon in Thessaloniki (Greece), we were handed the task of creating a memorable office space, providing an experience as distant as possible from the usual image one associates with a visit to a doctor’s studio.

ORL Clinic Mal Vi 05 600x900 ORL Clinic \ Mal Vi Architects

ORL Clinic, image courteys Mal-Vi Architects | Photo by Giorgio Papadopoulos

ORL Clinic Mal Vi 06 600x900 ORL Clinic \ Mal Vi Architects

ORL Clinic, image courteys Mal-Vi Architects | Photo by Giorgio Papadopoulos

In order to separate the medic’s office and exam room from the reception space and waiting room, a flexible partition was designed. The partition incorporates the reception desk, as well as the exam room entrance, while its bulging shape—deriving from the form of an acoustic wave, is a reference to the practitioner’s field of specialty.

ORL Clinic Mal Vi 02 600x900 ORL Clinic \ Mal Vi Architects

ORL Clinic, image courteys Mal-Vi Architects | Photo by Giorgio Papadopoulos

ORL Clinic Mal Vi 01 600x900 ORL Clinic \ Mal Vi Architects

ORL Clinic, image courteys Mal-Vi Architects | Photo by Giorgio Papadopoulos

ORL Clinic Mal Vi 23 600x899 ORL Clinic \ Mal Vi Architects

ORL Clinic, image courteys Mal-Vi Architects | Photo by Giorgio Papadopoulos

The wooden sculptural surfaces were created using medium-density fiberboards (MDF) left purposefully untreated so as to reinforce the value of the simplicity of the materials used in contrast with their complicated form. The main waiting room’s walls are covered with the Hippocratic oath, with some of its most important words standing out in laser-cut acrylic glass.

ORL Clinic Mal Vi floorplan 600x358 ORL Clinic \ Mal Vi Architects

ORL Clinic - Layout plan, drawing courteys Mal-Vi Architects

+ Project facts

Location: Kalamaria, Thessaloniki (Greece)
Type: Interior | Healthcare
Size: 90 square metres (970 square feet)
Project: 2011
Progress: Completed – 2011
Design: Mal-Vi Architects | http://www.mal-vi.com/
Lighting design: Glights
Green space design: Vitaverde
Photography: Giorgio Papadopoulos

+ All images and drawing courtesy Mal-Vi Architects | Photo by Giorgio Papadopoulos

Tags: , , ,

Category: Interior

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. [...] The surface of the wood sculptures are created using a medium-density fiberboards (MDF) deliberately left untreated so it reinforces the value of the simplicity of the materials used in contrast with their intricate shapes. The walls of the main waiting room is decorated with the Hippocratic oath, with a few words the most important standing in the laser-cut acrylic glass. Via .. [...]