Interiors of Communal Spaces at UPC’s Call Centre \ CONCERN

• March 31, 2012

UPCs Call Centre 4 600x399 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN | Marieke van de Ridder

UPCs Call Centre 5 600x399 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN | Marieke van de Ridder

Design bureau concern is jointly responsible for the interior of upc’s new office and callcentre in leeuwarden; one of the most ecologically sound buildings in the netherlands (leed platinum and breeam-nl certification), designed by architectural firm paul de ruiter. Upc plans to raise the quality of the organisation and it’s properties with this high value building. Transparancy, communication, clarity and personality are the keywords for this development. With this in mind, concern deisgned a modern, personable work environment, where the wellnesss and productivity of the employees can be optimally realised.

UPCs Call Centre 3 600x400 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN | Marieke van de Ridder

Design team

For this project, upc brought an expert team together, where four parties (concern, hollandse nieuwe, inside outside and femke van gemert) introduced 7,800 m2 for use within the flexible working strategy or “het nieuwe werken ”. Concern was within this expert team responsible for the design of the restaurant, the entrance area and the coffee bar on the ground floor. The atrium and roof terrace were both jointly designed.

UPCs Call Centre 2 600x399 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN | Marieke van de Ridder

Interior

the ecological character of upc leeuwarden comes not only from the climate control system and the introduction of a grey-water system: also open spaces, large amounts of daylight, green and optimal usage of the building are signature marks of both the work floors and public spaces. Alongside this, the upc employees stand centrally with the “flexible working strategy” concept. the work floors are open, and the 600 employees that work in the call centre share their office. the work spaces – designed by hollandse nieuwe – are spread out over four floors and offer large amounts of space for interaction. not only in the form of flexible work stations, but by the introduction of various play spaces.

UPCs Call Centre 6 600x399 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN | Marieke van de Ridder

Right in the heart of the building are two high reaching atriums which are both an ecological and connecting factor. these atriums are seen as the lungs of the building and are actually arranged as an interior garden, with a large diversity of living green. the entrance area gives direct access to this green oasis and ensures a warm welcome and fresh image. here you also find the reception desk which is integrated into the bar of the restaurant area.

UPCs Call Centre 1 600x399 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN | Marieke van de Ridder

Restaurant

a central item of furniture as the focal point – both in form and function – is typical for the interiors from concern. where the reception desk transforms into an espresso bar, you literally step into the company restaurant. this efficiently arranged space includes seating for 237 people, a buffet area, a “fly-in zone” and – including the atrium – is spread over four floor areas. for this floor, inside outside designed a carpet that embraced the atmosphere and structure. also in green, because: natural, restful, stimulating and a basis for the natural order. every zone retains it’s own identity predominantly through it’s own furniture. everything in white and visibly related to each other through the fresh, clear design. and it is fun here. above all, upc offers it’s employees maximum freedom to choose: coffee or lunch, with a group or alone, relaxation or informal work discussions. referring to the atmosphere of a large city square with all it’s possibilities.

UPCs Call Centre layout plan 600x284 Interiors of Communal Spaces at UPCs Call Centre \ CONCERN

Interiors of Communal Spaces at UPC's Call Centre, image courtesy CONCERN

+ Project facts

Interiors of Communal Spaces at UPC’s Call Centre
Leeuwarden, The Netehrlands

Design: Architectenbureau Paul de Ruiter bv
Project Architect: Paul de Ruiter in collaboration with Noud Paes
Project Leader: Noud Paes
Project Team: Richard Buijs, Marieke Sijm, Wilko de Haan
Interior Achitects: Concern, Hollandse Nieuwe, Inside Outside
Building Contractor: Van Wijnen
Photographer: Marieke van de Ridder

Tags: , ,

Category: Interior

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.