Aphrodite’s Lounge \ LK Architects

• August 23, 2012

The existing villa is typical of the real estate boom in Cyprus. The main goal was its upgrade and the addition of some external floor space, essential for the Mediterranean climate.

14 600x905 Aphrodites Lounge \ LK Architects

Courtesy LK Architects

11 600x397 Aphrodites Lounge \ LK Architects

Courtesy LK Architects

A new platform was constructed at the main level of the house, projecting as much as possible over the cliff in order to offer breathtaking views of the Pafos coastline and the sunset. The structure was designed for lightness and a sail was installed above for shade. All the balustrades are made of glass positioned externally to the structure. The same for the view facing side of the pool terrace.

3 600x397 Aphrodites Lounge \ LK Architects

Courtesy LK Architects

13 600x397 Aphrodites Lounge \ LK Architects

Courtesy LK Architects

Sand blasting was used in order to veil the structure. The platform was named Aphrodite’s Lounge to complement the Olympus major project name. The platform name and the phrase “between sky and sea” in languages of the Mediterranean sea and Europe were used for the composition of the cloud of words, mirrored or “normal”, that can be viewed from every point and side of the glass. Underlighting the glass with concealed LED strips added to the floating feeling, at the same time providing indirect lighting to the adjacent floor areas.

12 600x397 Aphrodites Lounge \ LK Architects

Courtesy LK Architects

Perforated patterned metal screens were used for the side fence. These took the form of independent fins to enhance views with no sacrifice to privacy, fine-tuned on site to focus on specific views. The same pattern was applied on the arc shaped metal gate that partially reveals the forecourt of the villa.

2 600x397 Aphrodites Lounge \ LK Architects

Courtesy LK Architects

+ Project facts

Location: Olympos Villas, Tsada, Cyprus
Completion date: July 2012
Designers: Lambrianou Koutsolambros Architects
Structural design: Demetris Polykarpou
Name concept: Dr Heinz Juergen Weiss
Photographer: Michelle Koutsolambrou

+ All images courtesy Lambrianou Koutsolambros Architects

Tags: , ,

Category: Architecture, Commercial

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.