Evry’s project \ Beckmann-N’Thepe Architects

• September 23, 2012

EVR Olivier Amsellem 8231 600x900 Evrys project \ Beckmann NThepe Architects

Image © Olivier Amsellem

EVR Olivier Amsellem 8184 600x400 Evrys project \ Beckmann NThepe Architects

Image © Olivier Amsellem

This project is part of the scheme to reconsider urban identity in the Centre Urbain, the new neighbourhood that is the emblem of the future Evry. Rows, set back buildings, an interplay of terraces, and “urban windows” create an openness towards the heart of the small island.

The heart of the development is a landscaped private garden that unifies the architecture. Designed to be in dialogue with the two other buildings on the lot, the project is resolutely contemporary in its response.The facades of the three buildings form a graphic composition that is unified and generous. A style affirms itself: inertia. The rhythms of the austere openings create a graphic interplay outlined in colour.

The apartment interiors respond to specific compositions, both near and far, drawing the eye towards the landscaping and the emblems of the town, particularly Evry Cathedral. Refusing to be constrained by stylistic archetypes, the buildings embody a new urbanism, environmentally and socially friendly, a quest for quality in response to new ways of living.

Tags: , , ,

Category: Architecture, Residential

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.