Rastar R&D Headquarters \ Nomad Office Architects

• December 28, 2012

NOA is commissioned to design the R&D headquarters for Rastar. In collaboration with Greendwell, the design takes an environmental approach from the beginning to drive building form and envelope design, the objective is to optimize building performance and human comfort in the context. Unlike the conventional large and deep office floor plate in the industrial campus, an atrium is introduced for better daylight penetration and natural ventilation during certain period of the year. A collaborative environment is also create with the circulation loop and functional boxes inside the atrium. The H shape of the massing frame the view towards the east and the interior court is unfolded to form a transparency statement from the approach road.  Sustainability and creativity will become the new branding of the campus.

NOA CFRO view 1 600x334 Rastar R&D Headquarters \ Nomad Office Architects

courtesy NOA

NOA CFRO view 2 600x402 Rastar R&D Headquarters \ Nomad Office Architects

courtesy NOA

NOA CFRO view 3 600x371 Rastar R&D Headquarters \ Nomad Office Architects

courtesy NOA

+ Project facts

Project: Rastar R&D Headquarters
Location: Fujian China
Architect: Nomad Office Architects
Environmental consultant: GreenDwell
Team: Larry Tsoi, Justin Law, Carman Hui
Scale: 12,000 sm
Usage: R&D Office

+ All images and drawings courtesy NOA

Tags: ,

Category: Architecture, Office

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.