PLATAFORMA ZERO \ A2OFFICE

• March 9, 2013

 

PLAT ZERO 01 600x400 PLATAFORMA ZERO \ A2OFFICE

courtesy A2OFFICE & Alexandra Marques

A small space with just over 20m ² was the site for the deployment of this kiosk in the Casa da Música Metro Station in the city of Porto, Portugal.

This project was based on the idea of “pause”. Pause between commuting routes (home-work-home, home-school-home, etc.) where one color dominates: the yellow. As in the trilogy of chromatic lights os the semaphores, symbolizes a moment of pause, is among the movement and stopping.

PLAT ZERO 05 600x400 PLATAFORMA ZERO \ A2OFFICE

courtesy A2OFFICE & Alexandra Marques

The yellow as the predominant color, requires the interaction with neutral colors to highlight. Thus, the space is organized hierarchizing areas of public access with yellow and neutralizing (visually) the restricted areas with gray.

Being a space of reduced dimensions, we tried to create different types of spot lighting, treating exhibition spaces individually, creating gradients and focal points in the visitor’s attention.

PLAT ZERO 20COMP 600x444 PLATAFORMA ZERO \ A2OFFICE

courtesy A2OFFICE & Alexandra Marques

+ Project facts

A2OFFICE
Architecture and Coordination: Alberto Dias Ribeiro
Photography: Alexandra Marques

Year: 2012-13
Location: Casa da Música Metro Station, Porto, Portugal
Client: Plataforma Zero, Lda.
Construction: Retorvila Construções, Lda.

+ All images and drawings courtesy A2OFFICE | Photo by Alexandra Marques

Tags: , , ,

Category: Design, Furniture, Interior

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.