Ivy Foundation \ AQSO arquitectos office

• April 16, 2013

 

AQSO architects blackboard multifunction room 600x365 Ivy Foundation \ AQSO arquitectos office

© AQSO arquitectos office

The head office of this agency is articulated through modular elements, glass partitions and integrated furniture. The facilities include offices, classrooms, workshops and a multipurpose hall.

This foundation is located on the central business district of Beijing. The center, hosting administrative and cultural activities, has a simple character combining form with colorful elements.

AQSO architects counter furniture detail 600x365 Ivy Foundation \ AQSO arquitectos office

© AQSO arquitectos office

From the entrance, where the reception desk and a waiting area are located, the spaces are arranged along a central corridor defined by varying ceiling heights. The natural eastern light is softened through translucent glass partitions and doors.

The materials used in the project include light wooden floors and neutral plaster on walls and ceiling. The pieces of furniture, -made in lacquered medium density fiberboard and painted to match the rich company colors- contrast with the surrounding atmosphere.

AQSO reading area library detail 600x365 Ivy Foundation \ AQSO arquitectos office

© AQSO arquitectos office

Close to the waiting room, a small library made of several modular cubic pieces works as bookcase, reading area and playground for children. The multipurpose room evokes the character of a classroom with chalkboard painted walls.

+ Project facts

Project title
Ivy Foundation
Subtitle
Center for pre-school management
Architects
AQSO arquitectos office
Location
Beijing, China
Ground Floor Area
200 sqm

+ All images and drawings © AQSO arquitectos office

Tags: , ,

Category: Interior

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Stacy says:

    Simple, cheerful, brilliant, great!