ANV Barcelona Headquarters \ YLAB Arquitectos Barcelona

• September 28, 2013

The project consists of the Corporate Identity for the ANV worldwide office network and the Barcelona headquarters, located in the Perrault’s Diagonal 123 building with an office space of 600 m2 and a spacious terrace.

Ylab Vallvidrera 121 600x900 ANV Barcelona Headquarters \ YLAB Arquitectos Barcelona

courtesy YLAB Arquitectos Barcelona

The young company looked for a working environment that would reflect its horizontal structure and spirit, based in communication and new technologies. The client wanted the Barcelona headquarters to embody this philosophy in a representative and functional space.

Ylab Vallvidrera 071 600x399 ANV Barcelona Headquarters \ YLAB Arquitectos Barcelona

courtesy YLAB Arquitectos Barcelona

The proposal achieves the outfit of the existing space creating a large central “communication band” that combines reception, distribution, communication and meeting functions, running the entire floor from a white projection wall to the terrace. Around this band different functional areas are placed: a waiting area, a big open office space, a pantry, an open meeting room, diverse meeting rooms and one management office.

Ylab Vallvidrera 101 600x945 ANV Barcelona Headquarters \ YLAB Arquitectos Barcelona

courtesy YLAB Arquitectos Barcelona

The project includes the design of specific furniture typologies that improve working practices while adding a touch of orange, ANV’s corporate color: the 5 m long seamless team desks designed to enhance the establishment of flexible task forces; meeting and reunion desks that support short, stand-up to teleconferencing meetings to connect to their other offices; team whiteboards walls implemented throughout the office to enhance inner collaboration; or breakout and leisure furniture for the relaxation of the employees.

Ylab Vallvidrera 041 600x399 ANV Barcelona Headquarters \ YLAB Arquitectos Barcelona

courtesy YLAB Arquitectos Barcelona

The exterior terrace allows for fantastic views of the sea, the Jean Nouvel’s park and the Poble Nou district. The terrace is formed by different functional areas including the central band, transformed into a platform protected by a light roof and furnished with a long table with a bar and a DJ mixing desk, and different seating and lounge areas. The terrace is decorated with palm trees and bushes that are illuminated after sunset.

+ Project facts

Architecture and interior design: YLAB ARQUITECTOS BARCELONA
www.ylab.es / www.facebook.com/YLAB.arquitectos
Authors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste López
Project: Corporate identity and office refurbishment
Client: ANV
Area: 600 m2 interior + 200 m2 terrace
Location: Avda. Diagonal. Barcelona
Photos: YLAB ARQUITECTOS BARCELONA
Industrials: Coter S.L. de construcciones, Ebanistería Agüera, Agrostís Serveis Integrals de Jardineria

+ All images and drawings courtesy YLAB ARQUITECTOS BARCELONA

Tags: ,

Category: Interior

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Comments are closed.