Tag: Concrete

Single Family House in Rue de Nice \ Beckmann-N'Thepe Architects

Single Family House in Rue de Nice \ Beckmann-N’Thepe Architects

Tags: , , , , ,
• September 23, 2012 • Comments (0)

Designed by Beckmann-N’Thepe Architects, this is a three-storey private house with basement, facing east/north-east on the rue de Nice and west/sout-west across its courtyard. It is clad in puttycoloured concrete from top to bottom, which makes it look as if it is cut from a single block. Its colour, echoing that of the stone or […]

View Post

Honda BigWing \ Whitespace

Honda BigWing \ Whitespace

Tags: , , ,
• September 18, 2012 • Comments (1)

Thailand-based design studio Whitespace recently has completed the new showroom for Honda. Honda motorcycles entrusted Whitespace to help introduce Thai consumers to their line of ‘Big Bikes’ within their new landmark building. Focusing on evoking emotions and highlighting technology, we set out to let showroom visitors feel the excitement, quality and technical edge Honda bikes long before […]

View Post

Amphidromous Rectangle \ JAM

Amphidromous Rectangle \ JAM

Tags: , , ,
• July 8, 2012 • Comments (0)

This is the renovation project of a residence room near Osaka city where is close to airports and railway hub stations. It is used as the multi use space as an accomodation, a stay, a guest space,and also an incubation office of taiwanese bussiness partners who works in Japan. Here, we performed various designs based […]

View Post

OASE \ x architekten

OASE \ x architekten

Tags: , , , , ,
• June 23, 2012 • Comments (0)

Austria-based architectural firm x architekten designed the OASE located in Linz, Upper Austria. Task: The temporary centre of pastoral care in the diocese of Linz, located on the steel company voestalpine’s site, was built decades ago and had to be pulled down due to its poor condition. The new building is designed to create good […]

View Post

L-House \ Architects Collective

L-House \ Architects Collective

Tags: , , , , ,
• June 6, 2012 • Comments (1)

Living surrounded by the brilliance of natural light The new home for a young family is located on the outskirts of a small settlement in the South of Austria’s Burgenland region and is harmoniously placed into the hilly landscape. The traditional and typical L-shaped floor plan of the region was developed further in an imaginative […]

View Post

Xieira House II by A2+ Arquitectos | Photography of FG+SG

Xieira House II by A2+ Arquitectos | Photography of FG+SG

Tags: , , , ,
• May 19, 2012 • Comments (0)

Portuguese photography studio FG+SG shared with us their latest work of Xieira House II which was designed by A2+ Arquitectos. Implemented in a slender lot from north to south, the project born with the aim of building a dwelling with a single floor. The typology was defined according to the best sunlight, as this is […]

View Post

La Peña House \ R-ZERO Arquitectos

La Peña House \ R-ZERO Arquitectos

Tags: , , ,
• May 17, 2012 • Comments (2)

Sited in Valle de Bravo on a property of 1117 square meters, this house is a project at the bottom of the cliff that highlights and frames the beautiful great lake views from within. Due to the irregular ground where it is located, it has been solved in three levels to also blend into the […]

View Post

PH3 House \ T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

PH3 House \ T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Tags: , , , ,
• May 9, 2012 • Comments (0)

On an infill site, PH3 isolates itself from the context, a gated community in Tijuana mostly made up of California style mcmansions. It is a 3 layer structure that is set on the street side of the sloping site, shifting towards the back in both scale and openness. Closing itself to the street for privacy, […]

View Post

Ph4 House \ T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Ph4 House \ T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Tags: , ,
• May 8, 2012 • Comments (0)

Located in Tijuana, México, Ph4 house’s main objective is to create a balance between privacy and openness, the project was mainly developed from two constraints. The first one is that the house will be inhabited by an elderly couple, so most of the program is on the first floor, a long glass and concrete box […]

View Post

National Museum of Science and Technology in La Coruña \ aceboXalonso

National Museum of Science and Technology in La Coruña \ aceboXalonso

Tags: , , , ,
• April 21, 2012 • Comments (0)

This building is the result of a first prize in an open international competition in order to develop two different buildings on one plot. Mixing both programs into a single shape we obtained an strange concrete tree-like shape that contains in its interior the Dance School, and the surrounding space becomes a Museum. Later, this […]

View Post