Tag: Visiondivision

Spire \ Visiondivision

Spire \ Visiondivision

Tags: , , , ,
• March 22, 2012 • Comments (0)

Spire is Visiondivision‘s competition entry for a new church in the small town of Våler, Norway. The church in the small town of Våler in Norway burned down and a competition was held to build a new one. We joined the competition with the following entry. It is in the rural church that the people […]

View Post

The Patient Gardener \ Visiondivision

The Patient Gardener \ Visiondivision

Tags: ,
• October 24, 2011 • Comments (0)

Visiondivision was invited as guest professors by Politecnico di Milano for their week-long workshop MIAW2. The workshop, playing with the metaphor of forests, aimed to generate new visions to explain the contemporary and immediate future ways of being in the spirit of green design, resilience, recycling, and ethical consciousness. Our intention with our project was […]

View Post

Tower Town | Visiondivision

Tower Town | Visiondivision

Tags: , , ,
• September 7, 2011 • Comments (0)

Designed by Visiondivision, Tower Town is a competition entry for the Taiwan Tower competition in Taichung. Instead of doing one skyscraper, Visiondivision did a cluster of slender ones, creating a much more urban feeling for the designated area. A tall building is simply not enough in the endeavour for an emblematic skyscraper in the 21st […]

View Post

Paper Cut Parlor | Visiondivision

Paper Cut Parlor | Visiondivision

Tags: ,
• April 20, 2011 • Comments (0)

Visiondivision has made a waiting room for a private clinic in Stockholm that specializes in athletic injuries. The clinic has two functions; it consists of a rehab gym and an arthroscopic centre. The clinic is occupying a storey in a larger hospital with a staircase and elevator unit that goes through all the floors in […]

View Post

Spröjs House | Visiondivision

Spröjs House | Visiondivision

Tags: , ,
• January 28, 2011 • Comments (0)

Sweden-based architectural firm Visiondivision has designed an extension to an old house on the Swedish countryside. + Description by Visiondivision Visiondivision was commissioned to design an extension to an old house on the Swedish countryside. The house should include a master bedroom, a room for clothing care, a work space and a space for coffee […]

View Post

Nature's Choice | Visiondivision

Nature’s Choice | Visiondivision

Tags: , ,
• December 12, 2010 • Comments (0)

Nature’s Choice, is one of the latest project Sweden-based architectural firm Visiondivision designed to to blend in with the surrounding nature in the north of Sweden. On the site lies also an old bunker which was constructed to prevent a potential invasion from the Russians. The bunker also had to be discreet when built, but […]

View Post

Hollow Pavilion for The Sukkah City Competition | Visiondivision

Hollow Pavilion for The Sukkah City Competition | Visiondivision

Tags: , , , ,
• September 6, 2010 • Comments (0)

“Hollow” by Visiondivision, is an organic pavilion that changes the conditions for social interaction and behavior, built in a simple fashion and that uses compression to hold the structure together. + Designer: Visiondivision + Project description courtesy Visiondivision Competition entry for Sukkah City, where one where asked to design a modern sukkah in Union Square, […]

View Post

Cancer City | Visiondivision

Cancer City | Visiondivision

Tags:
• August 28, 2010 • Comments (1)

“Cancer City”, a built underwater city for a crayfish community in a river. A country gentlemen once bought 10000 crayfishes in the 90’s to plant in a stream running through his land. In the autumn he would capture about a hundred of them to eat at the annual Swedish crayfish parties. The crayfishes however slowly […]

View Post

Deer Grotto | Visiondivision

Deer Grotto | Visiondivision

Tags: , ,
• May 13, 2010 • Comments (0)

Deer Grotto, is an extension to a 18th century cottage designed by Sweden-based studio Visiondivision. + Project description courtesy of Visiondivision Visiondivision was commissioned to build a house among a group of cottages from the 18th century. The client wanted the house to blend in with this environment, especially from one side where the client’s […]

View Post

Hill Hut | Visiondivision

Hill Hut | Visiondivision

Tags: , , ,
• January 13, 2010 • Comments (1)

Sweden-based architectural firm Visiondivision has designed an extension for a lake house in southern Stockholm. + Project description courtesy of visiondivision Visiondivision was commissioned to design an extension to a villa for two kids in a picturesque lake setting in southern Stockholm. The owner of the old house had met his new wife in Thailand […]

View Post